Loading...

Thursday, 3 May 2012

Definisi ROMANTIK, interprestasi SAYA...


ROMANTIK TU BILA….
dia makan kat kedai order laksa..
then, dia pun call kita,
“yang, laksa kat sini best tau”.
(sebenarnya dia saje nak buat kita terliur)
 Tak la, itu tandanya dalam ingatan dia masih ada kita..

ROMANTIK TU BILA….
Kita dan dia sama – sama tengah busy kat tempat keje
dan tak sempat nak say,”hai” pepagi hari..
Tiba2 mesej masuk,
“yang”..
 (sebenarnya dia cuak, kita ni majuk ke hape tak mesej2 dia)
Tak la, tu tandanya, dia sedang merindui kita..>_<


ROMANTIK TU BILA…
Kita bercerita kat dia tentang  betapa tensionnya dengan keje kat opis,
Dan dia balas
” sabar la yang, keje abg ni lagi la tension tau,
kena keje ikut shift, klu org tak cukup 3 hari kena keje 24 jam”.
 (sebenarnya dia pun tgh penat & malas nak dengar kita membebel)
Tak la, Itu tandanya, dia nak kita jadi kuat supaya dia akan turut rasa kuat.


ROMANTIK TU BILA..
“Esok ayg pose…”
Kul 5:3o pg, dia mengejutkan kita untuk bangun sahur.
( sebenarnya dia malas asyik nak tengok mesej yang kita hantar,”abg lapo la”)
ITak la, itu tandanya dia nak kita menjalankan ibadah dengan sempurna.


ROMANTIK TU BILA...
Kita balik kampong dan seharian lupa menghubungi dia,
Dia pun hantar mesej kat kita,”yang, seronok ke balik kg?”  
(sebenarnya dia takut kita keluar dating dengan marka lama kat kg..muhahhaha)
tTak la itu tandanya dia bimbang kita melupakan dia


ROMANTIK TU BILA..
Kita demam panas seminggu,
 dan dia sentiasa mengingatkan kita untuk makan ubat,
sambil berkata,”tu la, kuat sangat berjalan, kan dah demam.”
(sebenarnya dia malas nak dengar kite merengek & merepek…hihi)
Takla, Itu tandanya, dia risau tentang kesihatan kita & tak sanggup nak tengok kita sakit.


ROMANTIK TU BILA…
“Abg, cemana nak pasang khemah ni, tak pandai la”
Dia lak balas,
 “ Cuba la dulu”.
(sebenarnya malas nak layan kita yang ngada2 ni..hakhakhak)
Tak la,  Itu tandanya, dia nak kita belajar berdikari & yakin pada diri sendiri.





ROMANTIK TU BILA…
Dah lama kita  tak masak makanan kegemarannya
Dan dia berkata,
” yang, kerang tumis tu sedap la.Dah lama tak makan.”
(sebenarnya dia dah boring asyik makan kat kedai mamak/asyik makan benda yg sama je..telur goring!!..huhuhu)
Tak la, Itu tandanya, dia menghargai  air tangan kita.


ROMANTIK TU BILA..
Dia punya masa untuk bersama teman – temannya,
dan dia tak ganggu kita time kita bersama teman – teman kita..
(sebenarnya, dia boring asyik nak berkepit ngan kita je)
Takla, itu tandanya dia masih menghormati privasi diri kita


ROMANTIK TU BILA….
Azan baru je habis, dan dia pun menghantar mesej kat kita,
“yang, jom solat”.
(sebenarnya dia malas nak kena bebel sbb lambat2kan solat)
 Takla, itu tandanya dia nak kita sama-sama sentiasa mengingati-NYA jangan asyik cakap “I love u” kat dia je
, kat Allah pun ne cakap “ I LOVE U” gak.


ROMANTIK TU BILA…
Ketika dia dia perlu ‘outstation”
Dan dia curi – curi masa sibuknya untuk menghubungi kita semata – mata ingin mengatakan
”I LOVE U”..




1 comment:

  1. amboiii.......yang yang..abam ayang winduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu huhuhuhu

    ReplyDelete