Loading...

Tuesday, 23 April 2013

Ayam Lada Hitam...

Mari  Memasak Untuk Incik Hati...

Hari ni off lagi.. Best gak berjimba - jimba kat rumah ni. Dah cuti - cuti ni rasa malas la plak nak masuk keje balik, tp kalau jadi suri rumah sepenuh masa pun xbest gak kot.. hihihi.

Cabaran menjadi suri rumah ni, hari2 kena pikior nak masak apa untuk dimakan.. Ha kau, ni baru nk makan berdua, belum ada anak2 yang comel lg..Dari malam tadi dok berputar-putar akal fikiran ni lauk apakah untk tengahari  ni.. Pikior punya pikior, makanya tarrraaa... MENU UTAMA  hari ni adalah... AYAM LADA HITAM..yum..yum..

Korang nak try tak? nah resepinya...


Bahan-Bahan

Ayam (ikut la bape org nak makan)
Lobak merah
Cili kecil/cili besar
Bawang Putih & Bawang besar
sedikit kicap, sos tiram dan bancuhan tepung jagung

Cara Memasak

Tumis bawang2 & cili2
Masuk ayam ke dalam bahan tumisan
Bila ayam dah agak masak, campakkan sos tiram, kicap, bancuhan tepung jagung, lobak merah serta garam.
Biarkan seketika, dan tarrra...siap la ayam lada hitam..

Selamat memasak !!!..

Aku nk g menghidangkan makanan utk incik hati, pkl 1 nnt dia nk balik dah >_<

2 comments:

  1. sedapnya... nak sikit, boleh? :)

    ReplyDelete
  2. jom..masak2..pastu lepak kat air terjun..best2!!!

    ReplyDelete